Tienmaal spraakmakend nieuws uit 2016

Het was weer een bewogen jaar, dat 2016. Niet alleen op het internationale toneel waren er spraakmakende veranderingen. Ook in de vaderlandse it-scene gebeurde er een en ander. Deze nieuwsberichten werden alvast het meest aangeklikt op de Computable-website.

 1. Cegeka werft developers via omscholing
  Vind je als bedrijf geen softwareontwikkelaars? Dat is niet verwonderlijk in deze tijden van de ‘war for talent’, maar wat moet je dan? Bij Cegeka hebben ze het origineel opgelost. Het bedrijf heeft gewoonweg zijn eigen opleidingscentrum opgericht.

 2. Fedict verdwijnt, 4 fod's fuseren
  Ook de overheid moet zich aan de veranderende tijden aanpassen. In ons land gebeurde dat dit jaar opvallend, door het afschaffen FedICT en het laten samensmelten van vier overheidsdiensten. Later werd bekend dat FedICT vervangen worden door een Digital Transformation Center.

 3. It-professor Guido Dedene overleden
  Eind oktober overleed Guido Dedene, professor Economie en Bedrijfswetenschappen en een van de leidende krachten op het vlak van beleidsinformatica. Sinds 1986, gaf hij de cursus Information and Management aan de KU Leuven. Sinds 2000 was hij ook professor aan de Universiteit van Amsterdam waar hij Information Management doceerde. 

 4. Belgische ICT-vakbeurzen gaan niet door
  De nasleep van de aanslagen in Brussel zinderden ook door de it-community door. De beurzen Infosecurity.be, Storage Expo en The Tooling Event, die eind maart zouden plaatsvinden in Brussels Expo, werden afgelast. Computable is hoofdmediapartner van de ict-vakbeurzen.

 5. Cheops versterkt directieteam met twee krachten
  It-dienstenleverancier Cheops versterkte dit jaar zijn directieteam met twee nieuwe leden, Mick Brekoo en Christophe Jacques. Zij werden aangesteld als respectievelijk verkoop- en marktetingdirecteur.

 6. Imtech-Telecom verandert naam in Dynniq Belgium
  Netwerkintegrator Imtech-Telecom veranderde niet alleen van naam dit jaar, er kwamen ook twee nieuwe bestuurders aan boord. Het bedrijf gaat voortaan als Dynniq Belgium door het leven, Danny Asselman is de nieuwe general manager en Gerrit Van den Heuvel is de operationele directeur.

 7. Telenet pakt uit met Wigo Business
  De eeuwige strijd tussen Proximus en Telenet werd ook dit jaar voor een goed stuk op het professionele strijdveld uitgevochten. De Mechelse kabelboer pakte uit met Wigo Business, een quad play-pakket waar vooral de mobiele data die onder verschillende collega’s gedeeld kan worden, opvalt.

 8. Trump wil einde inhuur buitenlandse ict’ers
  Gedaan met outsourcing en buitenlandse helpdesks. Als het van de toekomstige Amerikaanse president Donald Trump afhangt, blijven IT-jobs in de toekomst zoveel mogelijk binnen de Amerikaanse grenzen.

 9. Proximus SpearIT start nieuwe business unit
  Proximus SpearIT uit Diest gaat zich in de toekomst niet alleen meer op kleine bedrijven richten, ook kmo’s met een 25-tal medewerkers komen in het vizier van de it-dienstverlener. Geert Van Winkel, product manager services & sourcing, moet de nieuwe divisie uitbouwen.

 10. Nextel haalt contract BE-Alert binnen
  BE-Alert, het systeem waarmee burgers via spraakoproepen, sms'en en sociale media gealarmeerd kunnen worden in noodsituaties, is vergund. Nextel, in partnership met Gedicom, wist het contract binnen te halen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-31T08:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.