Apple boert goed maar niet in China

Apple heeft het derde kwartaal van 2017, dat op 30 juni eindigde, afgesloten met een netto winst van 8,7 miljard dollar. De winst lag daarmee twaalf procent boven het niveau van het derde kwartaal 2016. Opvallend daarbij is dat de omzet in China afnam.

Apple is tevreden met de financiële resultaten over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2017. Het boekjaar loopt van 1 oktober tot en met 20 september. Op alle voor Apple belangrijke fronten werd meer winst geboekt. De belangstelling voor iPhones, iPads en Mac-computers blijken overal in de lift te zitten. De verkoop van iPhones is met 1,6 procent toegenomen tot 41,03 miljoen. In genoemd kwartaal werden 11,4 miljoen iPads verkocht en gingen zo'n 4,3 miljoen Macs over de toonbank.

Uitzondering is de Chinese-markt, waar Apple last ondervindt van de lokale concurrentie. Daar nam de omzet met 9,5 procent af door de concurrentie van goedkopere merken als Huawei, Oppo en Xiaom.

Het derde kwartaal is voor Apple normaliter overigens een mager kwartaal. Dit komt doordat de markt wacht op de meestal in september op de markt verschijnende nieuwe modellen van de iPhone en dergelijke.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-02T11:22:00.000Z Henk Boot


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.