X-Fab ziet omzet en winst in Q2 dalen

Chipmaker focust op automotive, industrie en medische sector

Daling

De Belgisch-Duitse chipfabrikant X-Fab behaalde in het tweede kwartaal van 2017 een omzet van 139 miljoen dollar en een nettowinst van 24,1 miljoen dollar. De omzet is 6 procent gedaald vergeleken met het vorige kwartaal, volgens X-Fab veroorzaakt door minder opbrengsten uit consumentproducten. De bruttowinst daalde met 18 procent naar 23,9 miljoen dollar.

Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, is de omzet toegenomen met 18 procent. De winst daalde met 2 procent ten opzicht van 2016. Het operationeel inkomen is 9,2 miljoen dollar, een vermindering van 24 procent vergeleken met vorig jaar.

De nettowinst was in dit kwartaal 87 procent hoger dan vorig jaar, met name veroorzaakt door het sterke netto financiële resultaat.

Voor het derde kwartaal verwacht de chipfabrikant tussen de 138 en 143 miljoen omzet te behalen. Ook wil de onderneming een groter marktaandeel bereiken binnen automotive, de industrie en de medische sector.

Groeiend marktaandeel

Ceo Rudi De Winter: ‘We hebben ingezet op verdere productie in onze fabrieken. Ook de integratie van X-Fab Frankrijk verloopt goed. We willen inzetten op onze doelmarkten automotive, industrie en de medische sector. De omzet in deze drie markten groeide met 24 procent ten opzichte van vorig jaar en 7 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2017. Ons marktaandeel binnen deze sectoren is gegroeid van 52,5 procent in het eerste kwartaal naar 59,4 procent in het tweede kwartaal van dit jaar. We investeren veertig miljoen dollar in onze fabriek in Maleisië om onze capaciteit daar uit te breiden met 4000 wafers met maand. Ook onze activiteiten in Texas gaan volgens plan en we hopen in de tweede helft van dit jaar daar de eerste omzetten te behalen.’

X-Fab ontwikkelt chiptechnologie voor derde partijen en is gespecialiseerd in analog/mixed signal-chips, vooral voor de auto-industrie, maar ook industriële en medische toepassingen. Het bedrijf kan die chips in hoge mate personaliseren naargelang de wensen van de klanten. De productie gebeurt in zes fabrieken in Duitsland, Frankrijk, Maleisië en de VS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-21T10:32:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.