Acco winnaar van de Exact Cloud Award

Winst

Acco Accountants uit Wilrijk wint de overall Exact Cloud Award. Die prijs bekroont boekhoudkantoren die voluit voor cloud en digitalisering gaan. Acco kreeg de award voor zijn ‘connected account’-visie, het gebruik van geavanceerde software en het aanbod van een app voor hun klanten.

Op de Exact Accountancy Summit in Brussel werden drie awards uitgereikt. Naast de overall Cloud Award voor Acco Accountants kreeg Mon3aan de Cloud Award voor Innovatie. Crowe Horwath sleepte de award for best collaboration in de wacht.

Het is al de derde keer op rij dat Exact deze Awards uitreikt. Het wil daarmee vooral boekhoud- en accountancykantoren bekronen die sterk inzetten op digitalisering. De sector zit in volle transformatie, van een cijferberoep naar een toenemende adviserende rol. Uit een recente studie van het Neutraal Syndicaat van Zelfstandigen bleek dat amper 12 procent van de kantoren volledig gedigitaliseerd is, ruim de helft is er mee bezig. ‘Men moet beseffen dat de digitalisering geen bedreiging is voor de sector, maar een kans om beter samen te werken met onze klanten’, vertelde Charlotte Pille van VGD, de winnaar van 2016. 

Digitale facturatie is een belangrijke schakel, maar dat gebeurt nog veel te weinig in België: ‘Vandaag is dat nog steeds amper 8 tot 9 procent van alle facturen. Tegen 2020 moet dat naar 50 procent. Laat ons daar alleen samen aan werken,’ riep Bart Van Coile, de ondervoorzitter van sectororganisatie IAB op, waarbij hij ook fijntjes toevoegde dat ‘een pdf niet hetzelfde is als een digitale factuur.’ 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-08T10:21:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.