Weer ruzie Google en Amazon over gebruik YouTube

Afkraken

Er is wederom ruzie tussen Google en Amazon. Dit keer zijn ze het niet eens over het gebruik van Google-onderdeel YouTube op Amazon-producten en het verkopen van de hardware-producten van Google bij Amazon.

Het is de tweede keer dat de twee met elkaar in de clinch liggen. Het begon eind september, toen Google besloot dat eigenaren van de Amazon Echo Show (een apparaat met een spraakassistent en een scherm) geen YouTube meer mochten kijken. Volgens Google schond Amazon de gebruikersvoorwaarden van YouTube door de manier waarop het videoplatform via het Amazon-apparaat te bekijken was. Via een update werd dit probleem opgelost. Het product is overigens nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar in de VS wel en daar wordt het bijvoorbeeld in de keuken gebruikt.

Het leek vervolgens goed te gaan, maar de ruzie is in alle hevigheid terug. Google heeft YouTube niet alleen van de Echo Show afgehaald, maar ook van Amazons tv-product (waarmee je films en series kunt streamen naar je televisie); een apparaat dat in de VS nog meer wordt gebruikt.

Amazon betreurt dat, maar volgens Google ligt het aan de webgigant zelf: die wil de thermostaat van Google's zusterbedrijf Nest niet verkopen, evenmin als de Chromecast, het tv-product van Google.  Het escalerende conflict - dat ook Amazons Android-afgetakte tablets omvat en Google’s Chromecast - doet denken aan de YouTube-ruzie van Google en Microsoft rond Windows Phone.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-08T11:24:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.