HP roept laptops terug voor oververhitte accu’s

HP Envy 15 x360 i5

Hp Envy

HP gaat accu’s van diverse laptops en mobiele werkstations vervangen. Deze batterijen kunnen namelijk oververhit raken, wat potentieel brand- en verbrandingsgevaar oplevert. De hardwareleverancier heeft een veiligheidsprogramma voor terugroeping geïntroduceerd. Deze is ontwikkeld in samenwerking met verschillende regelgevende overheidsinstanties.

Het veiligheidsprogramma is van toepassing op accu’s van HP ProBook 64x (G2 en G3), HP ProBook 65x (G2 en G3), HP x360 310 G2, HP Envy m6, HP Pavilion x360, HP 11 Notebookcomputers en HP ZBook (17 G3, 17 G4 en Studio G3) mobiele werkstations.

De apparaten zijn tussen december 2015 en december 2017 wereldwijd verkocht als accessoires of geleverd als vervanging via HP of een door HP geautoriseerde serviceaanbieder.

Niet alle accu’s van de bovengenoemde apparaten komen in aanmerking voor een vervanging. Volgens HP betreft het 0,1 procent van de HP-systemen die in de laatste twee jaar wereldwijd zijn verkocht. Via het zogenaamde ‘Battery Program Validation Utility’-programma kunnen gebruikers controleren of er een nieuwe accu nodig is.


HP laat weten dat veel van de batterijen zijn ingebouwd in het systeem en dat klanten ze daarom niet zelf kunnen vervangen. De hardwareleverancier biedt daarom kosteloze vervanging van de batterij voor gevalideerde apparatuur.

Batterijveiligheidsmodus

Voor de HP-producten die in aanmerking komen voor de terugroepactie, rolt de leverancier een bios-update uit. Hiermee wordt de accu in een ‘batterijveiligheidsmodus’ gezet. Concreet houdt dit in dat de batterij wordt ontladen en dat deze niet meer wordt opgeladen tot de batterijveiligheidsmodus is uitgeschakeld. Gebruikers kunnen hun apparaat zonder batterij gebruiken door deze aan te sluiten op het stroomnetwerk. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-05T15:06:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.