Winst Simac daalt met 28 procent naar 7,8 miljoen

Omzet stijgt met 10 procent naar 223 miljoen

Pand Simac

De Veldhovense ict-dienstverlener Simac heeft in 2017 een nettowinst behaald van 7,8 miljoen euro. Dit is 28 procent minder dan in 2016, toen de winst ruim tien miljoen bedroeg. De omzet is wel gestegen, van 202,5 miljoen in 2016 naar 223 miljoen in 2017. De lagere winst wordt volgens de directie veroorzaakt doordat in 2016 de verkoop van Simac 3Services een aanzienlijk deel van de nettowinst, zo’n 6,2 miljoen euro, bepaalde.

Dit blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf gisteren bekendmaakte. Simac profiteert van de vele meerjarige contracten. Deze stijgt van 72,4 miljoen naar 81 miljoen, een stijging van 11,9 procent. De omzet uit projecten stijgt met 7,8 procent van 110,9 miljoen naar  119,6 miljoen in 2017. De omzet dienstverlening stijgt met 17,2 procent van 19,2 miljoen naar 22,5 miljoen.

Ceo Eric van Schagen licht toe: ‘In Nederland leverde de focus op met name de marktsegmenten retail en healthcare en specialistische technologieën zoals netwerkmonitoring, glasvezeltechniek en zichttechnologie extra omzet en rendement op. Ook in België, Luxemburg en Tsjechië werd een groei van omzet en een verbeterd resultaat bereikt.’ Hij geeft aan in 2018 verder te investeren in het bedrijf. ‘De goede resultaten stellen ons in staat om verder te investeren in innovatie van onze dienstverlening, groei en internationalisatie’, aldus Van Schagen. 'In 2018 zullen vestigingen in Metz (Frankrijk) en Manchester (UK) worden geopend ter versterking van activiteiten en om de dienstverlening dichter bij internationale klanten te brengen. Begin dit jaar werd al geïnvesteerd in twee nieuwe ondernemingen, Simac Learning Solutions en Simac Obec. We verwachten in 2018 enkele overnames te doen om bestaande activiteiten te versterken of belangrijke nieuwe technologieën te verkennen.’

Personeelsjacht

De directeur ziet 2018 met vertrouwen tegemoet. ‘De snelheid van veranderingen in de informatie- en communicatietechnologie zal de komende jaren naar verwachting alleen maar stijgen en mede daardoor blijft de druk van de markt om efficiënter en tegen lagere kosten ict-diensten te verlenen groot. Een belangrijk knelpunt betreft de beschikbaarheid van gekwalificeerd technisch ict-personeel. In 2018 zal veel aandacht uitgaan naar het behoud van onze medewerkers en het aantrekken van nieuw personeel. Op dit moment telt het bedrijf 937 fulltimers, dit zijn er 47 meer dan in 2016.'

Simac is actief in systeemintegratie en dienstverlening in ict en de industriële elektronica en automatisering. In totaal werken bij Simac ruim elfhonderd mensen verdeeld over verschillende vestigen waaronder de hoofdvestigingen in Nederland (Veldhoven) en in België (Kortenberg)  Luxemburg (Leudelange) en Tsjechië (Praag).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-16T10:56:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.