Centric opent kantoor in Litouwen

Centric

It-dienstverlener Centric opent dit jaar een nieuwe vestiging in Kaunas, een universiteitsstad in Litouwen. Het it-bedrijf verwacht er de komende drie jaar tweehonderd specialisten aan te trekken. De nieuwe collega’s zullen zich richten op technical engineering, managed services en cloud engineering.

In voorbereiding op de uitbreiding heeft Centric de werkwijzen internationaal op elkaar afgestemd. De datacenters en servicedesks in onder meer Nederland, België, Noorwegen, Zweden hebben nu dezelfde inrichting en ook de werkwijzen zijn uniform. De collega’s in Litouwen werken in de toekomst volgens dezelfde werkwijzen en maken integraal onderdeel uit van de teams.

It-talent

Centric richtte in 2011 een vestiging op in Roemenië, het team daar bestaat nu uit bijna driehonderd werknemers. Zij werken samen met collega’s in de Benelux in distributed agile teams aan de softwareoplossingen voor klanten in West-Europa. ‘Toen we op zoek gingen naar een nieuwe locatie voor de uitbreiding van onze teams, ontdekten we Litouwen’, aldus Freddie Veltmaat, cto bij Centric. ‘Kaunas is een aantrekkelijke stad: er wonen en studeren veel jonge mensen en heeft een goede universiteit, de Kaunas University of Technology. We waren onder de indruk van de it-kennis en het it-talent in de stad. Bovendien steunen de overheid en universiteiten onze komst, waardoor we een vliegende start kunnen maken met onze vestiging.’

Net als in Roemenië gaat Centric samenwerken met de universiteit bij het opleiden en begeleiden van afstudeerders en studenten, om ervoor te zorgen dat hun expertise aansluit bij de snel veranderende markt.

Centric biedt bedrijfssoftware, it-uitbestedingsdiensten, business process outsourcing (bpo) en detachering. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Gouda. Daarnaast heeft de onderneming vestigingen in België (Oostkamp), Duitsland (Ratingen), Noorwegen (Oslo), Roemenië (Iasi) en Zweden (Sundbyberg).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-22T11:45:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.