Poetin haalt CeBIT in 2019 naar Rusland

CeBIT 2018

Svetlana Fedoseeva van Technopark Skolkovo en financieel directeur van het organiserend comité, Konstatin Lyakhov, tijdens de aankondiging van CeBIT Russia 2019.

Rusland krijgt in 2019 een eigen CeBIT. De ict-vakbeurs op Technopark Skolkovo in Moskou staat gepland van 19 tot 21 maart 2019. Het evenement wordt mede-georganiseerd door de Skolkovo Foundation, een non-profit organisatie die eind 2010 is opgericht op initiatief van de Russische president Vladimir Poetin.

De aankondiging van het Russische zusje van CeBIT was tijdens techfestival CeBIT dat van 11 tot 15 juni 2018 plaatsvindt in Hannover. Volgens de organisatoren hebben internationale ict-bedrijven grote belangstelling voor de Russische markt. De beurs moet helpen met het vinden van potentiële klanten en het leggen van contacten.

Skolkovo is volgens de Russen de grootste techcampus van Europa in wording. De beurs wordt georganiseerd in samenwerking met de in 2011 opgerichte Russische tak van beursorganisator Deutsche Messe: Deutsche Messe RUS. Dat organiseert al een aantal jaren evenementen in Rusland. Het gaat om zakelijke bijeenkomsten (business to business) en conferenties die zowel in eigen beheer als met partners plaatsvinden.

Onderwerpen, die voor CeBIT Russia op de agenda staan, zijn: internet of things (IoT), artificial intelligence (ai), blockchain, mobiele ict-apparatuur, startups, security, drones en autonome vervoerssystemen.

Startups

Startups hebben een belangrijke rol in het programma. ‘Het startup-programma van CeBIT, waaraan in 2018 ruim 350 bedrijven deelnemen, is ieder jaar populair bij de Russen om te bezoeken’, vertelt woordvoerster van Deutsche Messe, Monika Brandt.

In 2018 tekende Deutsche Messe en de Skolkovo Foundation een intentieverklaring om in Rusland een CeBIT te organiseren.

Boycot Russische ict-bedrijven

Opvallend, westerse overheden staan niet te springen om zaken te doen met Russische ict-bedrijven uit angst voor spionage.

Overheden in Groot-Brittannië de Verenigde Staten en Nederland besloten uit voorzorg om het gebruik van anti-virussoftware van Kaspersky te staken uit angst voor spionage door de Russen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-13T18:47:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.