Computable bestaat 50 jaar!

Ict-vaktitel Computable bestaat 50 jaar. Op 21 september 1968 viel de eerste editie van het vakblad bij lezers op de mat. Hoewel de ict-wereld er nu totaal anders uitziet, geldt de oorspronkelijke missie nog steeds: het bieden van nieuws, achtergronden en opinieartikelen over de zakelijke en technische kant van ict. Ook het verbinden van ict-professionals en ict-managers in de Nederlandse (en later ook Belgische) ict-sector is nog steeds ons doel.

Begonnen als blad dat per kwartaal verschijnt (lees hier hoe het allemaal begon), groeit Computable in de jaren 70, 80 en 90 uit tot toonaangevend ict-vakblad in de Nederlandse ict-sector. De titel is er ook vroeg bij op internet. Het beschikt in 1996 als één van de eerste mediatitels in Nederland over een eigen website (keer terug naar de tijd van Netscape 1.1).

Na de millenniumwisseling groeit Computable door tot een crossmediaal merk met een eigen website, magazine, de jaarlijkse Computable Awards, expert-communities, platformen voor opinie-bijdragen uit de sector en als organisator van inhoudelijke sessies tijdens vakbeurzen in de Jaarbeurs (onder meer Infosecurity, Zorg & ICT en Overheid 360).

Overigens stammen de eerste contacten met de Jaarbeurs al uit het begin van de jaren '70. Computable organiseert namelijk in 1973 zijn allereerste ict-beurs: De Computer Software & Service Beurs met bijbehorend congres. Doel: bezoekers inzicht te geven in de opbouw van de industrie. Locatie: de Jaarbeurs in Utrecht. 

Computable NEXT

Computable kondigt in het jubileumjaar Computable NEXT aan. Met dat startup-platform wil de ict-vaktitel de verbindende schakel zijn tussen jonge ondernemingen en de gevestigde orde in de Nederlandse ict-markt, zodat ze gezamenlijk innovatie verder kunnen stimuleren.

Vier het feest mee!

Tijdens de vakbeurzen Infosecurity en Data & Cloud Expo op 31 oktober en 1 november 2018 staat Computable uitgebreid stil bij het jubileum. U bent van harte uitgenodigd om het glas te heffen tijdens een feestelijke borrel in ons eigen Computable Café. Daar is op woensdagmiddag ook een inhoudelijk programma over 50 jaar ict in Nederland met bijdragen van computerhistoricus Gerard Alberts en tech-enthousiasteling Vincent Everts.

Meld u hier aan.

Computable feliciteren?

Wilt u Computable feliciteren met zijn vijftigste verjaardag? Doe dit dan via social media met de hashtag #Computable50, of via een mail aan redactie@computable.nl. Maak uw bericht persoonlijk door naast de felicitatie kort te vertellen wat u kenmerkend vindt aan Computable of wat u de belangrijkste ontwikkeling vindt van de afgelopen vijftig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-21T11:55:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.