Oprichter 'beleidsinformatica' Verhelst overleden

Beleidsinformatica KULeuven

Maurice Verhelst, een van de grondleggers van de onderzoeksgroep Beleidsinformatica van de KULeuven is overleden op 82-jarige leeftijd. Verhelst heeft heel wat prominente it'ers opgeleid in België.

‘Hij was een van de ‘founding fathers’ van de onderzoeksgroep Beleidsinformatica,’ schrijft Jan Vanthienen, KUL-professor Informatie Management.

Ook Frank Robben, topman van Smals, oprichter van de Kruispuntbank en het eHealthplatform, heeft een diepe eerbied: 'Maurice Verhelst was mijn leermeester op het vlak van ict. Zijn cursussen en lessen waren pareltjes. Geen zin of woord teveel, zeer doordacht en precies, en erg didactisch gebracht. Hij trainde me als geen ander in systeemdenken en lateraal denken. Hij reikte daarbij ondersteunende methoden aan om complexe processen te analyseren, te vereenvoudigen en te optimaliseren, te systematiseren en vervolgens te automatiseren met ingebakken kwaliteitswaarborgen. Elke dag bouw ik nog verder op die inzichten bij de ontwikkeling van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid en eGezondheid. Ik heb na 35 jaar nog geen betere methoden ontdekt.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-16T11:07:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.