Belg Jean-Yves Charlier nieuwe ceo Digicel

Manager

De Belg Jean-Yves Charlier wordt de nieuwe ceo van Digicel, dat mobiele communicatiediensten levert in de Caraïbische landen en Centraal-Amerika. Charlier was tot voor kort de ceo van Veon, met hoofdzetel in Amsterdam

Jean-Yves Charlier heeft een rijke loopbaan achter de rug. Hij werkte negen jaar bij Wang maar werd in 1996 president bij Equant. Zes jaar later trok Charlier naar BT Global Services waar hij chief of operations was. In 2004 werd hij benoemd tot CEO van Colt Telecom om dan 2 jaar later bij Promethean aan de slag te gaan. In 2012 werd hij de topman van de Franse mobiele speler SFR.

In 2015 werd Jean-Yves Charlier aangetrokken door de Noors-Russische telecomleverancier Vimpelcom dat echter vooral bekend werd wegens een omkoopschandaal in Oezbekistan. Daarbij was ook de Nederlandse bank ING betrokken. Naar aanleiding van onder andere Vimpelcom raakte in september vorig jaar bekend dat iNG een schikking met de Nederlandse overheid had gesloten voor een recordbedrag van 775 miljoen euro. Begin 2017 werd de naam Vimpelcom gewijzigd naar Veon. De hoofdzetel bevindt zich in Amsterdam.

Digicel is opgericht in april 2001 en is gevestigd in Jamaica. Het is actief in 31 markten in Caraibië, Centraal-Amerika en Asia-Pacific. Eind vorig jaar werd Jean-Yves Charlier aangetrokken als executive vice-voorzitter van de raad van bestuur. Sinds kort is hij nu dus ook Chief Executive Officer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-01T16:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.