HCL Technologies komt met softwaredivisie

Afdeling opgericht om IBM-legacy te beheren en uit te bouwen

Het Indiase techbedrijf HCL Technologies verzamelt de eind 2018 overgenomen legacy-software van IBM in een nieuwe divisie. Het betreft AppScan, BigFix, Commerce, Connections, Digital Experience (Portal and Content Manager), Notes Domino en Unica.

De nieuwe afdeling, die de naam HCL Software krijgt, gaat deze bedrijfssoftware beheren. De ceo van het Indiase bedrijf, C Vijayakumar, geeft aan dat de onderneming wil investeren in productinnovatie. Ook wil het de bestaande software aan gaan bieden als saas-oplossing.  

1,8 miljard dollar

IBM deed eind vorig jaar afstand van een palet aan zakelijke softwareproducten. Nieuwe eigenaar HCL Technologies legde hier 1,8 miljard dollar voor neer, wat het tot de grootste acquisitie van een Indiaas it-bedrijf tot nu toe maakte.

Vooral IBM Notes en IBM Domino waren ook in Nederland vanaf de tweede helft van de jaren negentig populair. Ook nu worden de toepassingen regelmatig ingezet als achterliggend ontwikkelplatform voor collaboration tools. Ze worden vaak geroemd om hun hoge mate van stabiliteit en beveiliging.

IBM wilde van de producten af om zijn legacy-portfolio te verkleinen ten gunste van cloud computing en nieuwe technologie. De laatste vier jaar heeft het Amerikaanse techbedrijf voornamelijk geïnvesteerd in thema’s als kunstmatige intelligentie (ai), hybride clouds, cybersecurity, analytics, supply chain, blockchain en industriële iot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-02T10:34:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.