Belux opnieuw grootste aanjager groei Ordina

Omzet Nederland neemt maar mondjesmaat toe

Ordina

Ict-dienstverlener Ordina ziet in het eerste halfjaar van 2019 zijn omzet stijgen met 4,5 procent naar 186,9 miljoen. Opvallend is wederom de grote groei (13 procent) in België en Luxemburg (Belux) naar een omzet van 57,1 miljoen. In Nederland stijgt de omzet met slechts 1,1 procent naar 129,7 miljoen euro. Dit blijkt uit de halfjaarcijfers van het bedrijf.

Ordina is actief in vier markten. In de overheidsmarkt, de financiële dienstverlening en de zorg werd sterke groei gerealiseerd. Bij industrie daalde de omzet ten opzichte van vorig jaar. De omzet bij overheidsklanten steeg in het eerste halfjaar met 4,1 procent naar 71 miljoen. Deze groei is volgens Ordina gerealiseerd dankzij een stijgend aantal opdrachten vanuit de businessproposities high performance teams, intelligente datagedreven organisaties en business platforms.

In België/Luxemburg heeft Ordina met de overheid een raamcontract gesloten voor de ontwikkeling van toepassingen voor de zorg- en gezondheidssector op overheidsniveau. Het gaat hierbij onder meer om de kruispuntbank sociale zekerheid en het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV). Daarnaast werd ook bij het Vlaams Agentschap Internationaal Ondernemen een raamovereenkomst Business intelligence & datawarehouse gesloten.

In de financiële dienstverlening stijgt de omzet met 9,6 procent naar 54,4 miljoen euro. Zowel in Nederland als in België en Luxemburg steeg de omzet in deze markt. Oorzaak hiervoor is volgens Ordina de sterke positie die het bedrijf heeft bij banken en verzekeraars. Ook speelt de onderneming naar eigen zeggen goed in op het agile werken.

Daling industrie, groei bij zorg

"Het nettoresultaat stijgt naar 6 miljoen euro, in het eerste halfjaar van 2018 was dit 5,1 miljoen."

De omzet in industrie daalde met 2 procent in het eerste halfjaar 2019 naar 48,9 miljoen euro. In België/Luxemburg groeit deze sector; in Nederland is sprake van een daling. ‘De afname van onze omzet bij multinationals wordt onvoldoende gecompenseerd door het opbouwen van een toegevoegde waarde relatie met de lokale grootbedrijven. Daarnaast blijft het voor Ordina belangrijk om op langere termijn haar sterke positie in de logistieke sector in Nederland verder te verstevigen. Op beide vlakken worden de inspanningen verhoogd’, zo stelt het bedrijf in een toelichting bij deze cijfers.

De omzet in de zorg is gestegen met 13,2 procent naar 12,6 miljoen euro. De groei komt met name door groei in de farmaceutische industrie in België/Luxemburg. Zo heeft Ordina voor Nelson Labs Europe een tool ontwikkeld voor het consolideren van testresultaten. Nelson Labs Europe onderzoekt producten die in aanraking komen met geneesmiddelen en test deze op de aanwezigheid van chemische stoffen. In Nederland is Ordina actief met Privacy/GDPR-scans voor diverse organisaties in deze sector en het opstellen van een verbeteragenda om te zorgen dat deze organisaties meer GDPR-proof werken.

Het nettoresultaat stijgt naar zes miljoen euro, in het eerste halfjaar van 2018 was dit 5,1 miljoen.

Werving blijft speerpunt

In het eerste halfjaar 2019 is het aantal directe medewerkers met 42 fulltimers gedaald en het aantal indirecte medewerkers daalde met negen fulltime medewerkers. Het aantal medewerkers bedroeg aan het einde van het eerste halfjaar van 2019 2596 fulltimers, een jaar eerder waren dit er 2647. Ordina geeft aan dat ‘werving en behoud van collega’s speerpunten blijven voor het tweede halfjaar in deze krappe arbeidsmarkt’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-01T11:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.