HP Inc schrapt wereldwijd 9.000 banen

Bedrijf trekt drie jaar uit voor herstructurering

De Amerikaanse computer- en printerfabrikant HP Inc kondigt een groot herstructureringsplan aan, waarbij negenduizend van de 55.000 banen wereldwijd geschrapt worden. Doel is verder om HP digitaler en servicegerichter te maken.

Het banenverlies van zeven- tot negenduizend banen wordt gespreid over drie jaar en zal onder meer vrijwillige pensionering en pre-pensionering omvatten, zegt HP in een verklaring.

Het plan lijkt het eerste grote wapenfeit van de nieuw aangestelde ceo Enrique Lores, die vanaf 1 november het stokje van Dion Weisler overneemt. De onderneming stelt in een persbericht dat ze zich meer wil focussen op diensten, maar specificeert niet wat deze precies (gaan) inhouden. Het bedrijf schat dat het met deze herstructurering in staat zal zijn om een miljard dollar per jaar te besparen vanaf het fiscale jaar 2022.

Gevolgen voor Benelux nog onbekend

Het is nog onbekend wat de gevolgen van de reorganisatie zijn voor de werknemers in Nederland en België. HP laat aan Computable weten dat het gaat om een wereldwijde aankondiging, waarin geen lokale ‘break-down’ van de cijfers worden gegeven. Dat geldt ook voor de exacte uitwerking met betrekking tot welke banen en afdelingen worden getroffen door de herstructurering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-04T11:23:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.