Welke it-uitbesteder oogst hoogste tevredenheid?

Duimen

Atos en TCS voeren de lijst aan van it-uitbesteders met de hoogste tevredenheid in ons land. Ook Computacenter en Telenet scoren goed.

De cijfers komen uit het rapport 'Whitelane 2020 It Sourcing Study' over klanttevredenheid in België en Luxemburg. Het bureau Whitelane Research doet het onderzoek elk jaar en dit over zes categorieën van sourcingspelers en deals: applications, infrastructure, network & telecommunications, end-user services, cloud software & infrastructure cloud platforms.

De lijst van tevredenheid van it-sourcers (zie grafiek) gaat over de eerste vier categorieën, dus buiten de cloudsoftware en -infrastructuur. Bij de hoogste in de lijst behoren, naast Atos, TCS, Computacenter en Telenet, ook Cegeka, Delaware, Gfi (RealDolmen), Cronos en Deloitte.

Afkomst en kernactiviteit vormen dus geen beletsel om hoog te eindigen in de lijst. ‘Eigenlijk kan elke outsourcer, van welke soort ook, goed scoren inzake klantentevredenheid’, vertelt Jef Loos, topman bij genoemd onderzoeksbureau.

Minder geslaagde overnames

Lager op de lijst, en met een minder resultaat dan het gemiddelde, vinden we namen als Proximus, IBM, GTT (Interoute) en Verizon. Getronics sluit de lijst af, daar waar het bedrijf zich enkele jaren geleden nog in het bovenste deel van de lijst bevond. Een minder geslaagde strategie, mede door overnames, zou volgens Loos aan de basis liggen van hun staartpositie.

De jaarlijkse 'Whitelane It Sourcing Study' wordt door Whitelane Research uitgevoerd bij ruim 210 toonaangevende bedrijven in België en Luxemburg. Hierbij wordt aan cio’s, cfo’s of hun rechtstreekse collega’s gevraagd om 37 aanbieders van it- en cloudserviceproviders te beoordelen.

Vrijdag gaan we op Computable in de achtergrondrubriek ‘Visterin Verdiept’ gedetailleerd in op de trends rond it-outsourcing in België

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-24T11:03:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.