‘Oracle schrapt in Amsterdam banen’

Techbedrijf geeft geen commentaar op ontslagberichten uit Ierland

Oracle digital cloudcenter in Amsterdam

Oracle staat op het punt om in Europa 1.300 banen te schrappen, ook in de vestiging in Amsterdam. Dat melden werknemers aan de Irish Times in Ierland. De Nederlandse woordvoering geeft geen commentaar op de zaak.

Bij de vestiging van Oracle in Dublin is het personeel woensdag geïnformeerd over de ontslagronde, aldus de krant. De ontslagen zouden vallen bij diverse afdelingen van het bedrijf, zoals verkoop, business development en solutions engineering. Volgens de medewerkers betreft het vestigingen in Amsterdam, Dublin en Málaga. 

De woordvoerder van Oracle Nederland wil geen commentaar op het bericht geven. Oracle heeft in Nederland twee vestigingen waar in totaal tussen de 1.300 en 1.400 mensen werken. Vanuit de Amsterdamse vestiging verkoopt het bedrijf zijn cloudpropositie aan West-Europese klanten. Het regionale hoofdkantoor staat in Utrecht. In Vilvoorde bedient Oracle de Belgische markt. Daar werken een paar honderd mensen.

Achterblijvende cijfers

De ontslagronde lijkt een gevolg van achterblijvende tweedekwartaalcijfers die eind 2019 werden gepresenteerd. Hieruit bleek dat de omzetgroei in Oracle’s cloudpropositie de omzetdaling bij de traditionele licentieverkoop niet compenseert. Het bedrijf boekte in zijn laatst afgesloten kwartaal (eindigend op 30 november 2019) zeven procent minder omzet uit licenties, zowel cloud en on premise. Onder de streep boekte het bedrijf een klein kwartaalverlies van een procent bij een omzetgroei van een procent.

De cijfers over het hierop volgende derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2020, publiceert het techbedrijf op 12 maart aanstaande. Aan de Ierse krant meldde een woordvoerder dat Oracle met oog voor de groei van de cloudpropositie, continu de balans zoekt tussen diverse teams.

Sinds begin februari heeft Oracle een Nederlandse cloudregio operationeel. De infrastructuur staat in een datacenter in Amsterdam en vormt na Frankfurt de tweede datacenterlocatie van het bedrijf binnen de Europese Unie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-06T11:58:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.