Bechtle ziet snelle groei in 2019

Bechtle, Duitslands grootste it-systeemhuis, zag de inkomsten vorig jaar met 24,3 procent groeien tot 5,4 miljard euro. Dit betekent het op één na hoogste groeipercentage van de afgelopen vijftien jaar, meldt het Duitse ict-concern tevreden. De winst voor belastingen steeg met 22,3 procent tot 236 miljoen euro. Ondanks hogere afschrijvingen en amortisatie bedroeg de winstmarge 4,4 procent.

De inkomsten stegen over een breed front. In alle regio's en segmenten was sprake van dubbele cijfers. Mede door acquisities was de groei van de internationale bedrijven sterk. Voor het eerst in zijn geschiedenis behaalde Bechtle in een boekjaar overzeese inkomsten van meer dan twee miljard euro. De organische groei van de groep bedroeg 15,2 procent.

Met name het segment IT Systems Integration & Managed Services maakt een sterke organische groei door. Het dienstenpakket werd verder uitgebreid. Voorbeelden zijn hybride en multi-cloudconcepten, moderne werkplek- en datacenterarchitecturen, netwerk-, beveiligings- en applicatieoplossingen.

In 2019 verhoogde het segment dat de e-commerce bedient, de omzet met 33,3 procent tot € 1,9 miljard euro. De groei was vooral sterk in de Benelux en in Zuid-Europa.

Over het boekjaar 2020 valt begrijpelijkerwijs weinig te zeggen. Ondanks de onzekerheden vanwege de coronacrisis houdt Bechtle vast aan het plan om de inkomsten en verdiensten dit jaar aanzienlijk te verhogen.

Bechtle telt in Nederland ruim 150 medewerkers. Vorig jaar werd de vestiging in Eindhoven uitgebreid. In 2018 werd een nieuwe locatie in Breukelen geopend. In Nederland is Bechtle hoofdzakelijk actief als wederverkoper en softwarelicentiespecialist.

In België heeft Bechtle vestigingen in Neerpelt en Brussel (de it-dienstentak). Er werken ruim honderd man.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-19T15:48:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.