Ict-bedrijven profiteren van EU-noodpakket

noodklok

Tech- en telecombedrijven zullen bij uitstek profiteren van het pakket van 750 miljard euro waarmee de Europese Unie de coronacrisis te lijf gaat. Kredietbeoordelaar Moody's verwacht dat veel geld beschikbaar komt voor de verdere digitalisering van de EU. Dit geldt met name voor investeringen in de infrastructuur waarmee de connectiviteit verbetert. Te denken valt aan 5G en glasvezel, technologie die Europa's positie op de langere termijn gaat versterken.

Moody's ziet een geleidelijke invoering van directe overheidsfinanciering van de telecominfrastructuur en andere maatregelen waardoor telecombedrijven in de EU gemakkelijker aan krediet kunnen komen. Nieuwe frequenties, de ombouw van het netwerk, antennes en ook edge computing vereisen hoge investeringen die niet allemaal uit de vrije kasstroom zijn te dekken. Daar komt bij dat zeker in de aanvangsfase van 5G de extra inkomsten beperkt zullen blijven. 

Het crisisnoodpakket bevordert vooral duurzame langetermijninvesteringen. De ict-sector voldoet aan dat criterium. Het EU-herstelfonds bestaat voor 390 miljard euro aan subsidies en 360 miljard aan leningen. Details over de uitwerking van de noodsteun ontbreken nog of zijn nog afhankelijk van goedkeuringen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-25T13:40:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.