Lansweeper neemt Canadees softwarebedrijf over

Het Vlaamse softwarebedrijf Lansweeper, dat zicht richt op it-beheer, lijft zijn sectorgenoot UMAKnow in. Het Canadese bedrijf biedt met Cloudockit een platform dat organisaties de mogelijkheid geeft hun cloud- en technische data automatisch in kaart te brengen.

Lansweeper maakt sinds 2004 software die bedrijven helpt hun it-apparatuur en netwerk te beheren en te beveiligen: it asset management in het jargon. Met de overname schaaft Lansweeper onder meer zijn cloud-aanbod verder bij. ‘Hybride it-omgevingen zijn het nieuwe normaal, dus het uitbreiden van ons productaanbod met de mogelijkheden in Cloudockit is volkomen logisch’, aldus Dave Goossens, ceo bij Lansweeper.

Het is de eerste overname van Lansweeper sinds de Amerikaanse durfinvesteerder Insight Partners in de zomer van vorig jaar in het kapitaal van de Vlaamse softwareonderneming stapte. Insight kocht toen voor 130 miljoen euro bestaande aandelen. Andere aandeelhouders zijn het investeringsfonds Dovesco en enkele particuliere investeerders.

In de zowat achttien jaar dat het bedrijf bestaat, kon Lansweeper tal van klanten aan zich binden. Het platform van Lansweeper controleert ongeveer tachtig miljoen it-apparaten van meer dan 28.000 klanten, waaronder Mercedes, Michelin, Liverpool FC, Carlsberg, Nestle en IBM.

Ook overheden, banken, ngo's en universiteiten zijn klant. Het bedrijf telt meer dan tweehonderd medewerkers in kantoren in België, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Hoeveel Lansweeper betaalt voor de overname van UMAKnow is niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-21T12:01:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.