Nethys zoekt koper voor Win

De Luikse intercommunale Nethys van het Franse moederbedrijf Enodia zoekt een koper voor zijn zakelijke it-divisie Win uit Wierde. Eind vorig jaar werd al de telecom-tak, de Waalse kabelboer VOO, verkocht aan Orange.

Win was in 2021 goed voor een omzet van 51,8 miljoen euro en een winst voor belastingen van 4,4 miljoen euro. Er werken ongeveer 130 werknemers. Naast een eigen netwerk beschikt Win over een datacenter. Klanten zijn Eggo, Quick-Burger King, Le Forem, de Overheidsdienst van Wallonië (SPW), de provincies Luik en Henegouwen, het Grand Hôpital de Charleroi, de Zorggroep CHC van Luik en de Université de Mons.

In 2019 stond Win ook al in de etalage; de aankoop ervan door de Waalse zakenman François Fornieri werd toen door de Waalse regering geblokkeerd omdat er sprake zou zijn geweest van belangenverstrengeling en een te lage verkoopprijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T10:24:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.