EU-project Increace bestrijdt elektronische afvalberg

De EU wil de circulaire economie op gebied van elektronica verder op gang brengen. Met steun van de Europese Commissie gaat het nieuwe onderzoeksproject Increace de groeiende berg elektronisch afval bestrijden. Voornaamste doel is het aandeel van gerecyclede kunststoffen in nieuwe elektrische en elektronische apparatuur te vergroten.

De Universiteit Maastricht, de KU Leuven, Vorwerk, SAP en Philips nemen aan Increace deel. Het project, met een budget van 7,2 miljoen euro, brengt belangrijke spelers uit verschillende sectoren samen. Hiertoe behoren softwareontwikkelaars, consultants, onderzoeksinstellingen, recyclingbedrijven, productontwerpers en fabrikanten van componenten en eindproducten.

Het voornemen bestaat nieuwe op data gebaseerde sorteersystemen te ontwikkelen. Deze moeten voorkomen dat potentieel gevaarlijke stoffen in de recycling van kunststoffen terechtkomen. Ook rendement van de terugwinning kan omhoog door combinatie van mechanische, chemische en op oplosmiddelen gebaseerde technieken voor recycling. Een blockchain-aanpak moet de traceerbaarheid van de materialen verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-26T17:23:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.