Facebook en Google snijden in personeelsbestand

Meta (Facebook) wil de kosten de komende maanden met ten minste tien procent terugbrengen, stelt The Wall Street Journal. De Amerikaanse zakenkrant sprak ingewijden die ook een reductie van het personeelsbestand voorzien. Ook Alphabet (Google) snijdt in de kosten door bepaalde medewerkers te vragen intern naar nieuwe banen te solliciteren.

Meta is al begonnen met het reorganiseren van bepaalde afdelingen, aldus de krant. Werknemers kunnen het bedrijf verlaten of op andere banen binnen Meta solliciteren. Daarbij wordt betrokken medewerkers weinig keuze gelaten. Volgens ingewijden vormt dit de aanloop naar diepere ingrepen. Meta gaat in de overhead snijden en vermindert de kosten van consulting. Maar dit is niet voldoende.

Over gedwongen ontslagen wordt nog niet gesproken. Via natuurlijk verloop kunnen de personeelskosten al aardig verminderen. In een reactie herinnert een woordvoerder van Meta aan eerdere uitspraken van topman Mark Zuckerberg dat zijn bedrijf prioriteiten moet stellen nu de business onder druk staat. De woordvoerder stelt dat werknemers van afdelingen waar reorganisaties plaatsvinden, de tijd krijgen om op nieuwe banen te solliciteren.

Maar intern wordt al gesproken van een dertigdagen lijst, stelt de krant. Meta voert al langere tijd het beleid dat werknemers die binnen een maand in hun eigen bedrijf geen nieuwe baan kunnen vinden, ‘richting uitgang gaan’. Thans zouden niet alleen slecht presterende medewerkers maar ook een aantal werknemers met een goede reputatie en hoge prestaties dat lot treffen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-22T09:41:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.