It-sector blijft volop aanwerven

Solliciteren

De Belgische it-sector is een van die sectoren in ons land waar het gros van de werkgevers nog aanwervingen plant. In vergelijking met het vorige kwartaal groeit zelfs het aandeel aan it-bedrijven dat extra wil rekruteren. Vergeleken met andere sectoren is dat opmerkelijk.

Dat blijkt uit een recente rondvraag van uitzendgroep Manpower waar bij 510 Belgische werkgevers uit diverse sectoren werd gepolst naar hun aanwervingsplannen voor het eerste kwartaal van dit jaar.

Algemene conclusie over alle sectoren heen is dat is 41 procent van de werkgevers van plan is om hun personeelsbestand in de loop van de komende drie maanden uit te breiden, terwijl achttien procent de intentie heeft om personeel te laten afvloeien. 36 procent van de bevraagde werkgevers verwacht geen verandering.

De zogenaamde nettotewerkstellingsprognose (= het verschil van zij die willen aanwerven met zij die willen afdanken) daalt ten opzichte van het vorige kwartaal maar blijft met 23 procent nog positief. Specifiek bekeken verwachten de werkgevers in acht van de negen bevraagde sectoren dat er tegen eind maart nieuwe banen zullen bijkomen

Vastgoed

In de sector ‘financiën en vastgoed’ (die een nettotewerkstellingsprognose van 41 procent laat zien) en in de it-sector (nettotewerkstellingsprognose 37 procent) worden in verhouding de meeste aanwervingen verwacht. Ook in de energiesector zijn de tewerkstellingsvooruitzichten vrij gunstig (daar ligt de nettotewerkstellingsprognose op 33 procent).

Over het algemeen stellen ze bij Manpower een vertraging in het tempo van de aanwervingen vast. Al is de it-sector hier wel de grote uitzondering. De nettotewerkstellingsprognose in it ligt namelijk op 37 procent, en dat is zelfs 7 procentpunten hoger dan in het vorige kwartaal. Geen enkele sector doet beter dan it. In de meeste andere sectoren daalt de nettotewerkstellingsprognose. Of hoe de it-sector dus volop blijft aanwerven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-01T10:11:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.