Liberty hengelt naar volledige overname Telenet

Liberty Global doet een bod op alle nog uitstaande aandelen van Telenet. Sinds 2007 heeft het Brits-Nederlands-Amerikaanse telecom een controlerend belang van 59 procent.

Geboden wordt een prijs van 22 euro per aandeel in contanten, met correctie voor het voorgestelde dividend. Dit betekent dat Liberty iets minder dan een miljard euro over heeft voor het resterende belang. Liberty heeft al eerder geprobeerd heel Telenet in handen te krijgen.

De raad van bestuur van het bedrijf uit Mechelen steunt en beveelt het bod van Liberty unaniem aan. Liberty betaalt een premie van 59 procent boven de slotkoers van afgelopen woensdag. Maar KBC Securities is desondanks niet enthousiast. De timing van het bod wordt opportunistisch genoemd, mede gelet op de lagere waardering van de telecomsector als geheel door de stijgende rente.

Liberty Global combineert breedband en mobiele netwerken. Dit gebeurt onder merken als Virgin Media in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, VodafoneZiggo in Nederland, Telenet in België, Sunrise in Zwitserland en UPC in Slowakije.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-22T12:50:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.