Cegeka neemt rol Capgemini over bij Rechtsbijstand

Justitia

De Raad voor Rechtsbijstand heeft na een Europese aanbesteding gekozen om het beheer van de it-infrastructuur uit te besteden aan Cegeka. Het betreft een heraanbesteding voor in totaal 350 werkplekken. Eerder deed Capgemini dit werk. Cegeka laat het beheer uitvoeren in zijn rekencentrum in het Belgische Hasselt met lokale ondersteuning in Nederland. Het contract heeft een looptijd van drie jaar met tweemaal de optie tot verlenging met een jaar.

In het kader van de uitbesteding neemt Cegeka eerst de werkplekken over zoals die door Capgemini zijn ingericht. Er gaat geen personeel van Cap naar Cegeka. De werkplekken worden vervolgens omgebouwd naar de Cegeka-standaard. Na deze transformatie neemt Cegeka ook de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de werkplek. De onderliggende infrastructuur is gebaseerd op een private cloud die bij Cegeka in het datacenter in Hasselt is ondergebracht. Verder zorgt Cegeka nog voor een infrastructuurplatform voor de bedrijfsapplicaties, webhosting, een servicedesk en het technisch applicatiebeheer.

Pragmatisch

Volgens Zander Colaers, directeur Outsourcing van Cegeka, heeft zijn bedrijf de order binnengesleept vanwege twee belangrijke punten: de prijsstelling en de pragmatische aanpak. 'Er is behoefte is aan een it-dienstverlener met het profiel van Cegeka: we bieden het professionalisme van een grote leverancier, maar met de proactiviteit en het pragmatisme van een kleinere. We kunnen flexibiliteit bieden en niet alleen meegroeien, maar indien nodig ook mee krimpen met de organisatie.'

Colaers noemt de uitbestedingsovereenkomst een belangrijk contract voor Cegeka omdat het nu ook op de Nederlandse overheidsmarkt een voet tussen de deur heeft gekregen. Eerder haalde de Belgische automatiseerder outsourcingsopdrachten binnen in de bankwereld en de nutsbedrijven Delta en Ziut. Ook is het uitbestedingscontract met afvalverwerker Van Gansewinkel verlengd. De directeur outsourcing verwacht dit jaar nog meer outsourcingdeals in Nederland te kunnen aankondigen. 'De pijplijn zit goed vol.'

Rechtsbijstand

De Raad voor Rechtsbijstand, met hoofdzetel in Utrecht, is een zelfstandig bestuursorgaan dat er voor moet zorgdragen dat burgers met lage inkomens toegang hebben tot goede en betaalbare rechtsbijstand. De Raad voert naast de Wet op de Rechtsbijstand ook de Wet schuldsanering natuurlijke personen en de Wet beëdigde tolken en vertalers uit.

De Raad voor Rechtsbijstand schreef een aanbesteding uit met twee percelen. Het door Cegeka gewonnen eerste perceel betrof de kantoorautomatisering; perceel 2 gaat over de vernieuwing van het applicatielandschap. Daar is, voor zover bekend, nog niet gegund. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-25T11:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.