ABB en Enervalis stappen in smart grids-project

ABB

De in energie gespecialiseerde start-up Enervalis heeft een overeenkomst afgesloten met de mastodont ABB rond slimme netoplossingen. Voor Enervalis, gevestigd in Houthalen-Helchteren, is dit een zeer mooie overeenkomst.

Enervalis ontwikkelt besturingssystemen ter ondersteuning van slimme netten, een domein waarin ook ABB, net als alle grote leveranciers van elektrische regeltechniek, groeiambities heeft. Slimme of smart netten zijn één van de pistes waarop stroomleveranciers en netbeheerders hun hoop gesteld hebben.

Slimme netten zorgen ervoor dat hernieuwbare energie wordt opgeslagen of onmiddellijk wordt geconsumeerd, afhankelijk van de noden. Om dit energieverbruik te kunnen voorspellen is er intelligente software nodig, een domein waar Enervalis in thuis is.

Een belangrijke toepassing zijn de 'bijna-zero-energie-wijken'. Hierbij is het de doelstelling dat woningen zoveel mogelijk de door hun eigen opgewekte energie consumeren. Door middel van de gezamenlijke combinatie van hard- en software kunnen beheerders dure upgrades voorkomen. En op dit snijvlak vinden Enervalis en ABB mekaar.

De eerste gezamenlijke samenwerking zal begin 2016 het levenslicht zien, door middel van een combinatie van netwerkstructuur en ondersteunende software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-12T15:41:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.