Managed hosting door True

Mobistar kondigt partnership met Sofico aan

 

Glasvezel

Mobistar en Sofico slaan de handen in mekaar om zijn glasvezelnetwerk in het zuiden van België verder te ontwikkelen. Deze langetermijnsamenwerking zal zorgen voor extra capaciteit op het mobiele netwerk van Mobistar. Als neveneffect worden er ook extra investeringen in de Waalse overheid gegenereerd.

Sofico beschikt over een sterk uitgebreid glazvezelnetwerk in Wallonië, een netwerk dat voornamelijk langs autowegen loopt. Mobistar zal een groot deel van dit netwerk huren, wat een hefboomeffect teweeg zal brengen op de connectiviteit van zijn mobiele netwerk.

Gabriel Flichy, chief technology officer bij Mobistar, licht toe: 'Door voor Sofico te kiezen als partner bij uitstek om ons netwerk verder te ontwikkelen, investeren we in de kwaliteit van glasvezel om onze regionale infrastructuur verder te verbeteren. In Wallonië zullen we onze connectiviteit boosten, mobiel internet sneller maken dankzij betere up- en downloadsnelheden en we gaan databeveiliging nog betrouwbaarder maken. Dankzij de samenwerking dragen we bovendien bij tot de economische en sociale ontwikkeling van de regio.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5644312). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.