LRM en Sint-Truiden starten DronePort

Drone

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM en de stad Sint-Truiden richten samen een DronePort op. Dit wordt een campus met een incubator voor startende bedrijven en onderzoekers uit de dronesector. In 2016 zal gestart worden met het ontwerp voor het incubatorgebouw, dat ook plek gaat bieden aan bedrijven die software voor drones ontwikkelen.

'Er lopen gesprekken met verschillende kennisinstellingen', zegt Stijn Bijnens, ceo van LRM. 'Momenteel zijn er al zes letters of intent getekend met dronebedrijven, zoals Skyeye, Argus Vision en Airobot, die zich komen vestigen in de incubator.' Op termijn zal dit initiatief voor driehonderd bijkomende jobs moeten zorgen. 

Ook voor de ict-sector biedt de opening mogelijkheden. Drones mogen dan wel bestaan uit hardware, maar verschillende softwarebedrijven ontwikkelen de besturingssystemen voor deze drones. Ook zij kunnen een plaatsje krijgen bij de incubator. 

De afgelopen maanden is hard samengewerkt met het DGLV en Defensie om het luchtruim op en rond het terrein open te stellen. Er zijn verschillende testzones goedgekeurd die testen mogelijk maken zowel voor multi-rotor drones als voor fixed-wing drones. Ook een indoor testruimte zal beschikbaar zijn.

​Het project past in de grote stadvernieuwingsoperatie van de stad Sint-Truiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-07T15:32:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.