Qbus verovert Azië via partnership met Orel

Qbus, een kmo uit Erpe-Mere die oplossingen ontwikkelt om gebouwen te automatiseren en slimmer te maken, sloot een partnership af met Orel Corporation uit Sri Lanka. Hiermee wil het de internationale groei op de Aziatische markt versnellen.

Qbus versnelt via de samenwerking met Orel Corporation de internationale groei. Het Aziatische bedrijf gaat namelijk de producten van Qbus verdelen. Daarnaast neemt het ook een participatie in het bedrijf. Hiermee komt de Aziatische markt voor Qbus veel sneller binnen handbereik. Het partnership geeft ook extra mogelijkheden tot investeren in ontwikkeling.

Qbus werd in 1999 opgericht. Het bedrijf levert oplossingen om gebouwen te automatiseren, energiezuiniger en slimmer te maken. Ceo en eigenaar Tom Vanden Bussche: 'Wij beschikken over een gamma met teleruptoren, dimmers, controllers en andere onderdelen voor schakelkasten die elektrische installaties met één knop of vanop afstand kunnen aansturen.' Daarnaast heeft het eigen, intelligente schakelaars ontwikkeld. 'We werken volop aan de integratie van internet of things (IoT)-technologie in onze producten, wat het mogelijk maakt om alle slimme toestellen in een woning met één schakelaar aan te sturen en vanop je smartphone op te volgen', aldus Vanden Bussche.

Qbus beschikt over vijftien medewerkers. Het groeit snel en zal dit jaar een omzet van 2,5 miljoen euro realiseren. Het bedrijf heeft ondertussen meer dan negenduizend installaties in België. Orel Corporation is marktleider in Azië in elektrisch materiaal. Ze beschikken over kantoren in Australië, Singapore, China, Dubai en Indië, goed voor duizend medewerkers en een omzet van tweehonderd miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-15T10:18:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.