Accelerate neemt deel aan Interreg project

Accelerate, actief in 3D-printing, neemt deel aan een subsidieprogramma van Interreg Vlaanderen-Nederland. Het ontvangt een budget van bijna 3 miljoen euro, waarvan Interreg verantwoordelijk is voor ruim 42 procent.

Interreg Vlaanderen-Nederland keurde eerder deze maand de eerste acht projecten goed die kunnen rekenen op hun (financiële) steun. In totaal is er een bedrag van 31,7 miljoen euro te spenderen aan de Vlaams-Nederlandse grensregio. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling draagt hier 15,3 miljoen euro aan bij.

Accelerate is actief in 3D-printing. Het is een van de acht geselecteerden bedrijven die een financiering van Interreg Vlaanderen-Nederland ontvangt. Ook TUA West, Centexbel en de KULAK zijn als West-vlaamse partners in dit Interreg project betrokken.

Accelerate wil met het subsidieprogramma specifieke kennis en testinfrastructuur uit West-Vlaanderen en Nederlands Limburg samenbrengen om een innovatieve doorontwikkeling te bewerkstelligen. Deze clustering moet kmo’s en instellingen in beide regio’s de mogelijkheid geven tot groei. Dit kan zowel bij materiaalbedrijven als productie- en softwarebedrijven.

De Europese Commissie stelt Interreg Vlaanderen-Nederland de komende zeven jaar ruim 152 miljoen ter beschikking. Dit bedrag dient geïnvesteerd te worden in innovatie en duurzame ontwikkeling voor de grensregio.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-24T09:29:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.