Idronect ontwikkelt drone management-platform

drone

De start-up Idronect uit Sint-Truiden heeft een drone management-oplossing ontwikkelt. Het softwareplatform maakt het mogelijk de vluchten te stroomlijnen, op mekaar af te stemmen en de veiligheid te verhogen en garanderen in het luchtruim.

Volgens de ceo, Tom Verbruggen, biedt Idronect de allereerste digitale oplossing wereldwijd die alle partners in het drone-management met elkaar verbinden. ‘Dit maakt het onbemand vliegen eenvoudig en veilig voor iedereen. Zo zullen piloten met enkele muisklikken hun vluchten kunnen aanvragen en bevestigd krijgen door het Directoraat-Generaal Luchtvaart.’ Het platform maakt het mogelijk om drones die van de goedgekeurde route afwijken, op te sporen en de eigenaars te sanctioneren’, aldus Verbruggen.

Deze week werd de toepassing met succes getest in DronePort, een specifieke ruimte te Sint-Truiden voorzien voor commerciële vluchten met drones.

Koninklijk Besluit

In maart gaat het Koninklijk Besluit (KB) van kracht. Dit besluit maakt professioneel vliegen met drones mogelijk. Idronect wacht vol spanning op de goedkeurig van het besluit. Het door Idronect ontwikkelde platform staat dan klaar om alle actoren zoals piloten, autoriteiten, scholen en operatoren op te vangen en het mogelijk te maken de drone vluchten te gaan structureren en de veiligheid te garanderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-03T09:26:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.