Vlaamse 3D-printbedrijven ontwikkelen 3D-platform

3D printen

Een aantal Vlaamse bedrijven en onderzoeksinstellingen actief in 3D-printing richten een Flam3D op, een platform voor belanghebbenden actief in 3D-printing. Het wordt op 9 februari officieel geïntroduceerd.

Rond 3D-printing beweegt heel wat, maar van een echte samenwerking is geen sprake. Daarom hebben enkele spelers besloten om een platform op te richten, Flam3D (voluit Flanders Additive Manufacturing and 3D printing Ecosystem).

Het platform is gericht op alle belanghebbenden actief in 3D-printing in Vlaanderen. Ook volgen er activiteiten voor het brede publiek en voor onderwijsinstellingen en zal de organisatie optreden als spreekbuis naar de overheid. Er sloten zich al twintig bedrijven en onderzoeksinstellingen aan. Dit aantal neemt gestaag toe naarmate de bekendheid groeit.

Ondernemingskansen

Kurt Hensen, voorzitter van Flam3D: ‘Vlaanderen heeft bijzondere expertise in huis voor wat betreft 3D-printing; het komt erop aan die ook te vertalen in concrete ondernemingskansen. Dit platform kan een belangrijke rol spelen om nieuwe waardeketens te identificeren en ondersteunen.’

Flam3D is opgericht door KULeuven, Materialise NV, rsprint, Sirris, T&M Solutions, Tenco DDM, Ugent, Vamac en Xeikon Prepress. Het wordt gesteund door het Agentschap Ondernemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-04T11:52:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.