Opslagleverancier Tegile heft Benelux-team op

Flash storage

Tegile, de Amerikaanse leverancier van flash storage, heft het hele Benelux-team op. Dat melden bronnen binnen het bedrijf. Bij de Benelux-organisatie, die vorig jaar maart werd opgezet, werken ongeveer 15 mensen.

Een bron meldt Computable dat het Benelux-team wordt opgeheven, maar dat de activiteiten in Duitsland door gaan. Ook in Verenigde Staten 'is het business-as-usual'. Tegen The Register bevestigt marketingdirecteur Rob Commins dat in Nederland alle werknemers zijn ontslagen. In Engeland worden de activiteiten met de helft van de werknemers voortgezet.

Volgens Commins heeft het bedrijf een heel goed financieel jaar gedraaid, maar om het bedrijf winstgevend te houden zijn er een aantal maatregelen genomen. Hoewel de vraag naar flash storage in Europa sterk groeit, zou de omzet van Tegile in deze regio achterblijven.

Intelligente flash storage

Tegile is een leverancier van intelligente flash storage arrays. Sinds 2012 heeft de organisatie bij klanten 1800 systemen neergezet. Het bedrijf heeft een patent op de IntelliFlash-architectuur, die tijdens het opslaan dubbele data consolideert en deze comprimeert. Sinds vorig jaar maart heeft Tegile een Benelux-organisatie, die werd geleid door Just Gonggrijp. De producten van Tegile worden via partners verkocht.

De aankondiging komt enkele weken na de aanstelling van de nieuwe financieel directeur Mike Morgan. Een belangrijke taak voor hem is om het bedrijf naar de beurs te brengen, aldus algemeen directeur Rohit Kshetrapal. Die beursgang zal sowieso niet voor 2017 plaatsvinden. Financiële baas Morgan heeft ruime ervaring in het publiek maken van private bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-09T11:12:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.