Huawei betreedt zakelijke PC-markt

Leverancier kondigt 2-in-1 laptop op MWC aan

Huawei Matebook

Op het Mobile World Congress 2016 heeft Huawei zijn eerste laptop gepresenteerd: de Huawei Matebook. Dit is een 2-in-1 laptop die volgens het Chinese concern inspringt op de eisen van de zakelijke gebruiker van vandaag: hoge efficiëntie, werk en amusement. De Matebook bouwt voort op Huawei's portfolio van mobiele toestellen voor consumenten.

De Matebook heeft een 6th Generation Intel Core M-series processor. De vormgeving is stijlvol, dun en zonder ventilator. Het apparaat is gebouwd voor Windows 10, inclusief de nieuwste browser Microsoft Edge en de digitale persoonlijke assistent Cortana.

De Matebook combineert veiligheid en snelle toegang middels vingerafdrukherkenning met 360-gradenidentificatie. Daarmee wordt het aantal mislukte authenticaties beperkt. Er is maar één aanraking nodig om het scherm van de Matebook te ontgrendelen, de snelste vingerafdrukherkenning in de sector beweert Huawei.

Prijzen

Daarnaast biedt de 2-in-1-laptop gebruikers een mobiele wifi-hotspot om verbonden te blijven als er geen traditionele internetverbinding beschikbaar is. Andere functionaliteiten zijn onder andere een naadloze dataoverdracht naar en van Android-smartphones via drag-and-drop, een Matepen-stylus, een Matedock, een high-density lithiumbatterij en een toetsenbord met een 'chiclet keycap'-design (vierkante, afgeronde toetsten).

In de loop van de komende maanden zal de Matebook beschikbaar zijn in Azië, Europa en Noord-Amerika. De prijzen van de diverse modellen variëren tussen de 799 euro en de 1799 euro (exclusief accessoires).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-22T11:49:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.