Lexmark komt in Chinese handen

Printer- en documentbeheersoftwareconcern Lexmark is akkoord met een overname door de Chinese cartridgefabrikant Apex Technology en de investeerders PAG Asia Capital en Legend Capital. Zij leggen 3,6 miljard dollar neer voor het bedrijf. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de aandeelhouders en de antitrust-autoriteiten. Naar verwachting is de deal in de tweede helft van 2016 afgerond.

Lexmark was al een tijd op zoek naar extra kapitaal. Het bedrijf heeft moeite om de omzet uit printeractiviteiten op peil te houden. Het in 1991 verzelfstandigde printeronderdeel van IBM bouwde de afgelopen jaren daarom een softwaredivisie op die zich richt op documentverwerking en -beheer. Lexmark speelde met het idee om deze divisie als apart bedrijf af te splitsen.

Lexmark behaalde in 2015 een omzet van 3,56 miljard dollar (2014: 3,71 miljard). Het bedrijf verwacht door de overname te kunnen groeien in de Aziatische markt. Het hoofdkantoor van Lexmark blijft gevestigd in Lexington (Kentucky). Paul Rooke blijft vooralsnog aan als topman.

Het Chinese Apex Technology is een fabrikant van inkjet- en laser cartridgecomponenten voor de printerindustrie en distributiewereld. Het bedrijf is opgericht in 2004 en houdt kantoor in Zhuhai, Guangdong. Apex is daarnaast eigenaar van Pantum International, volgens eigen zeggen China’s eerste printerbedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-20T11:51:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.