Agidens opent Nederlandse dochter

België en Nederland

De Antwerpse ingenieursfirma Agidens opent een dochteronderneming in Nederland. Agidens zet hiermee in op een internationale groei. De Nederlandse vestiging draagt de naam Agidens Infra. Voor het kantoor in Gorinchem wil het bedrijf een tiental mensen aannemen, waaronder softwareontwikkelaars.

keersluis in Heumen

De keersluis in Heumen

Agidens was al actief op de Nederlandse markt. Het realiseerde de afgelopen jaren diverse projecten, zoals de automatisering van de keersluis in Heumen (zie foto), een tafelbrug in Alkmaar en een brug in Groningen. Momenteel werkt het aan de realisatie van de Design, Build, Finance & Maintain (DBFM)-projecten voor de keersluis in Limmel en de derde kolk Beatrixsluis (Nieuwegein).

Nu opent het een Nederlandse dochteronderneming met de naam Agidens Infra. Hiervoor zoekt het bedrijf een tiental mensen voor verschillende rollen. Het gaat hier om softwareontwikkelaars, maar ook om automatiseringingenieurs en elektriciteit en instrumentatie (E&I)-specialisten. De stap naar Nederland is onderdeel van het 2020-plan van het Antwerpse bedrijf. In dat plan is de uitbreiding naar West-Europa een van de speerpunten.

Agidens

Het Belgische Agidens levert engineerings- en automatiseringsdiensten. Het richt zich op life sciences, food & beverage, tank terminals, chemie en infrastructuur. De ingenieursfirma heeft ruim vijfhonderd medewerkers in dienst en is actief in zes landen: België (hoofdzetel), Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en de Verenigde Staten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-09T10:09:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.