Iron Mountain neemt Recall eindelijk over

Iron Mountain, leverancier van oplossingen voor informatieopslag en -beheer, kondigt de definitieve overname aan van zijn Amerikaanse branchegenoot Recall. De overname vindt hoofdzakelijk plaats door een aandelenruil ter waarde van twee miljard dollar (1,75 miljard euro). Wel moet het bedrijf uit Boston activiteiten afstoten om goedkeuring te krijgen van de mededingingsautoriteiten in de Verenigde Staten, Canada en Australië. Met de Engelse mededingingsautoriteit worden nog onderhandelingen gevoerd.

Met de overname, die al eind 2014 was aangekondigd, wil Iron Mountain zich internationaal versterken. Recall (omzet ruim achthonderd miljoen dollar) heeft een sterke positie op de Amerikaanse markt, maar is ook daarbuiten actief. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd de nodige overnames gedaan, waaronder in Europa het Engelse C21 Data Services, het Franse Arche en het Zwitserse Secur’ Archiv.

Daarnaast is de noodzakelijke schaalvergroting een reden voor de overname. De markt voor informatiemanagement en tape-, data- en archiefbeheer heeft namelijk last van goedkopere tarieven voor opslag van data in de cloud. Ook is er een terugval in de vraag naar opslag van fysieke documenten.

De overname van Recall gaat niet zonder slag of stoot. Diverse mededingingsautoriteiten vrezen dat er na de transactie weinig concurrentie over blijft. Op de Amerikaanse markt moet Iron Mountain daarom een aantal activiteiten van Recall in grote steden afstoten en in Australië mag het bedrijf nog slechts een beperkt aantal klanten bedienen.

Iron Mountain bestaat al sinds 1951 en is beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange. Het bedrijf heeft een omzet van zo’n drie miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-09T11:33:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.