ESA verlengt contract Lenovo voor Melkweg-data

Dit artikel delen:

Lancering van de Gaia-ruimtetelescoop met behulp van een Soyuz-raket eind 2013.

De Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) vernieuwt haar contract met Lenovo. De ESA maakt al vijf jaar gebruik van Lenovo´s datacenteroplossingen en zal ook in de toekomst het Nextscale high performance computersysteem van de Chinese fabrikant inzetten voor het verwerken van de grote hoeveelheden data die het Gaia-project genereert. In het kader van dit project tracht ESA de meest accurate map van de Melkweg samen te stellen.

Het project Gaia startte op 19 december 2013. Uiteindelijk doel is om beter begrip te krijgen van het ontstaan en de evolutie van de ruimte. Dit doet ESA door een ongekende hoeveelheid sterren te tellen en op te slaan. Het project heeft dan ook geavanceerde technologie nodig die een enorme hoeveelheid informatie accuraat en foutloos kan beheren. Naar verwachting bevat het uiteindelijke databestand meer dan een petabyte data over circa één miljard sterren.

Dataverwerking is hierin van essentieel belang. Lenovo Nextscale maakt het beheer van grote hoeveelheden data mogelijk via meerdere workloads. Lenovo investeert veel in high performance computing (hpc). Zo opende de computerfabrikant medio vorig jaar in Stuttgart een hpc-innovatiecentrum. Het bedrijf ziet grote groeikansen liggen in de hpc-markt, met name in Europa. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-18T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.