New Tinxs zet oude Zapfi-activiteiten verder

Dit artikel delen:
cybersecurity

Het bedrijf New Tinxs zet onder de merknaam Zapfi een aantal diensten in de markt. New Tinxs is het nieuwe bedrijf van Gery Pollet, die ook aan het hoofd stond van Zapfi, dat begin dit jaar failliet werd verklaard. 'New Tinxs is opgericht om de de diensten van Zapfi te kunnen blijven garanderen voor aantal grote klanten te blijven garanderen', vertelt Gery Pollet aan Computable.be.

New Tinxs nam alle activa inclusief de naam heeft overgenomen. 'New Tinxs NV had ik vorig jaar opgericht om een aantal diensten rond Internet of Thingsin de markt te zetten', aldus Pollet. Onder New Tinxs vallen een aantal activiteiten, waaronder rond internet of things (IoT) en Security.

Vasco

Het is ook in dit kader dat een aangekondigde samenwerking van ZapFi en AXS Guard, onderdeel van Vasco Data Security, moet worden gezien. Dit om draadloos surfen veiliger en toegankelijker te maken. ZapFi kan zijn klanten hiermee op een veilige manier toegang verlenen tot hun Wi-Fi-hotspots. AXS Guard krijgt op zijn beurt de mogelijkheid om deze hotspots aan zijn klanten aan te bieden. Het ZapFi portaal zal door de samenwerking ook gebruik maken van Mydigipass van Vasco. Met de Mydigipass-technologie kunnen gebruikers zich aanmelden zonder wachtwoorden te moeten onthouden.

Het Brugse ZapFi bouwt Wi-Fi-hotspots die bedrijven kunnen inzetten om hun klanten gratis draadloos internet  aan te bieden. Onder meer Belfius, Quick en De Lijn maken gebruik van de ZapFi Wi-Fi-oplossing. 'Eind vorig jaar kwam ZapFi NV door het afspringen van een toegezegde kapitaalsverhoging in zwaar weer terecht. Dat was een moeilijk periode toen', vertelt Pollet. Maar New Tinxs NV neemt de Zapfi-activiteiten dus over.

Infosecurity.be

Cybersecurity is een belangrijk thema tijdens Infosecurity.be 2016. Registreer nu gratis voor de beurs en bezoek deze op woensdag 15 en/of donderdag 16 juni in Brussels Expo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-03T11:11:00.000Z William Visterin & Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.