ASML koopt Taiwanese chipinspecteur Hermes

Chipmachinefabrikant ASML neemt voor 2,75 miljard euro het Taiwanese Hermes Microvision over. Dat bedrijf is gespecialiseerd in inspectieapparatuur voor chipmachines. Door de overname moeten chipmakers die de machines van ASML gebruiken sneller controles kunnen uitvoeren op het productieproces van chips en de kwaliteit van die halfgeleiders.

ASML werkt al langer samen met de Taiwanezen. Volgens het bedrijf is een overname een logische stap om hun gezamenlijke aanbod uit te breiden. Chipmmakers die gebruik maken van de ASML-machines kunnen in de toekomst sneller chips testen, verzekert ASML.

Het gaat bijvoorbeeld om de inspectie van chips die kleiner zijn dan 10-nanaometer en 3D-integraties. Daarbij worden transistorlijnen gestapeld op een stuk silicium. Voor de controle van transistorlijnen is dan zeer nauwkeurige inspectieapparatuur nodig en daarin voorziet Hermes.

De Taiwanezen voorzien ook in inspectiemethoden voor extreme ultraviolet lithografie (euv). ASML verkoopt steeds vaker machines die chips bakken volgens die nieuwe productiemethode. Vanaf 2018 moet de productie van euv-machines volledig op gang zijn en ASML sorteert nu vast voor op die ontwikkeling.

Naar verwachting wordt de overname eind 2016 afgerond. De transactie moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders in onder meer Taiwan en de VS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-16T09:51:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.