HPS Industrial lijft Dutchict Industrial in

HPS rack servers

HPS Industrial, specialist in industriële pc’s en rack servers, heeft alle klanten en activiteiten van Dutchict Industrial uit Almere overgenomen. De overname, die begin dit jaar in gang was gezet, is daarmee afgerond. Met de overname van deze leverancier van volledig geassembleerde systemen, losse componenten en randapparatuur, versterkt HPS zijn positie als systemintegrator van industriële computer-oplossingen en maatwerk.

Dutchict Industrial, voorheen JMS Industrial Automation, levert producten en diensten op het gebied van industriële automatisering, zoals volledig geassembleerde systemen, losse componenten en randapparatuur. Het bedrijf maakte deel uit van de Dutch ICT Group uit Almere. Omdat hier de afgelopen jaar de focus vooral kwam te liggen op hosting en managed services kreeg de industriële automatiseringstak minder aandacht, vertelt financieel directeur Aad Janszen. ‘Door Dutchict Industrial onder te brengen bij HPS Industrial, waarin het naadloos past, kan het weer de aandacht krijgen die het verdient.’

Dutch ICT Groep is in 2012 opgericht en bestaat uit ict-dienstverlener Dutchict (een samensmelting van JMS, s4ict en B+P IT Services) hosted telefonie aanbieder Call-Hosted en het datacenter Dataproof, dat gevestigd is in Wateringen. Ook heeft Dutch ICT Groep een meerderheidsbelang in detacheringspartner Obtain.

HPS

HPS Industrial is specialist op het gebied van industriële computers en rack servers. Het bedrijf levert systemen in Nederland en België die volgens klantspecificatie worden samengesteld. Hierbij werkt het bedrijf samen met verschillende productspecialisten. HPS is distributeur van onder andere Arbor Technology (ingebedde systemen), Lanner Electronics (industriële pc’s), Aplex Technology (industriële panel pc’s), Artila Electronics (ARM-gebaseerde systemen) en Chenbro (19-inch en server chassis).

Klanten van HPS zijn onder andere Alphatron Marine, Van Oord, Honeywell, Bosch, Rijkswaterstaat en diverse regionale politiekorpsen. Het bedrijf heeft vestigingen in Scherpenzeel en het Belgische Wiekevorst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-16T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.