EC gunt contracten binnen Natacha III-project

Europa samenwerking

De Europese Commissie (EC) heeft zijn Natacha III-project gegund aan Dimension Data en het Unic2EU-consortium. Het contract omvat drie percelen en heeft een waarde van ruim driehonderd miljoen euro. Netwerkdienstverlener Dimension Data kwam bij twee percelen als winnaar uit de bus. Het levert het aankoopkanaal voor netwerk-, telecom-, video conferencing en securitymateriaal. Het Unic2EU-consortium is het derde perceel gegund. Dat is gericht op consultancydiensten. Het consortium bestaat uit UniSystems, Cegeka en Hellenic Telecommunications Organisation (OTE).

Het Natacha III-Framework is het belangrijkste aankoopkanaal voor netwerk-, telecom- en videoconferentiemateriaal en professionele diensten voor die Europese administraties. Het betreft naast de Europese Commissie ook 53 Europese instellingen, agentschappen en organen in 22 verschillende EU-landen.

Dimension Data

Dimension Data scoorde ook al opdrachten binne de Natacha I en II-contracten. Het voegt er nu ook twee percelen van het derde project, Natacha III, aan toe. Het betreft het aankoopkanaal voor netwerk-, telecom-, video conferencing. De netwerkspecialist staat in voor het aanleveren van de apparatuur en het onderhoud ervan.

Het leveringscontract van de netwerkapparatuur kent een looptijd van vier jaar. Daar bovenop heeft Dimension Data een vijfjarig onderhoudscontract op de apparatuur in de wacht gesleept. Dit contract kan met nog eens vijf jaar lang worden verlengd.

Het aankoopkanaal-contract wordt geraamd op 169 miljoen euro. Het securitycontract is nog eens honderd miljoen euro waard. De apparatuur dat in beide percelen wordt gebruikt is afkomstig van Cisco, HP, Juniper, Aruba, CheckPoint, Fortinet, Palo Alto Networks, PulseSecure, BlueCoat, F5, FireEye, RSA, Vasco, Altitude Software, Polycom en Unify.

Unic2EU Consortium

Het Unic2EU Consortium, samengesteld uit UniSystems, Cegeka Group en Hellenic Telecommunications Organisation (OTE), haalde het derce perceel binnen. Dat betreft consultancydiensten. De geschatte waarde bedraagt 34 miljoen euro. Hiervoor is een tweejarig contract getekend dat twee keer met één jaar kan worden verlengd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-24T13:00:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.