Eurofiber ondersteunt zelfrijdende wagen digitaal

Zelfrijdende auto

Eurofiber heeft in samenwerking met verschillende autofabrikanten en collega’s uit de telecomindustrie gewerkt aan de introductie van een zelfrijdende auto. Doel is om in de eerste helft van 2017 in een grootschalig Europees project met de auto's te gaan testen. Voor de uitrol in de Benelux neemt de leverancier vanuit Zaventem de hoogwaardige digitale infrastructuur voor zijn rekening.

De Europese Unie lanceerde in Brussel een project om zelfrijdende auto’s te testen vanaf begin 2017. Het beoogt een versnelde uitrol van een Europees netwerk waarmee dat soort wagens de weg op kan. Met een pleidooi voor een  open netwerk participeert Eurofiber in dit project van digitale economie en samenwerkingsverband tussen de telecommunicatie- en automobielbranche. Eurofiber is naar eigen zeggen de enige glasvezelspecialist die een grensoverschrijdend netwerk in Europa heeft aangelegd.

De deelnemers aan het project onderzoeken de potentiële struikelblokken op het vlak van technologie en wet- en regelgeving. Daarbij komen thema’s als data-uitwisseling, verdienmodellen en borging van privacy aan bod. Zelfrijdende auto’s worden straks ontwikkeld op basis van nieuwe 5G- technologieën.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-12T08:52:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.