Agfa-Gevaerts sleept miljoenencontract binnen

Dit artikel delen:

Beeldverwerkingsspecialist Agfa-Gevaert uit Mortsel heeft een miljoenencontract binnengehaald bij het Pentagon. Het bedrijf gaat een netwerkcommunicatiesysteem voor het Amerikaanse ministerie van Defensie uitwerken. Hiervoor is een contract getekend met een looptijd van vijf jaar, met een optie voor nog eens vijf jaar extra. De maximumwaarde van het contract is dus 768 miljoen dollar.

Bij de aanbesteding waren zeven kandidaten. De vestiging van Agfa Healthcare in Greenville, in de staat South Carolina, kwam als winnaar uit de bus. De Healthcare-divisie van het van oorsporng Belgische bedrijf gaat voor maximaal 768 miljoen dollar (687,5 miljoen euro) een netwerkcommunicatiesysteem voor digitale beelden met archieffunctie leveren.

Zowel de land-, lucht en zeemacht als het marinierskorps en burgerdiensten van de Amerikaanse federale overheid zullen van de diensten van Agfa gebruikmaken. Verdere details geeft het Pentagon niet.

Voor Agfa betekent het contract een continuering van dienstverlening aan de Amerikaanse overheid. Vanaf 1998 is de Belgische multinational al kind aan huis bij het Pentagon. Het bedrijf is vanaf begin af aan betrokken bij de zogenaamde DIN-Pacs-contracten, waarvan de zojuist gesloten overeenkomst nummer vier is. De vorige drie contracten vertegenwoordigden al een waarde van zeshonderd miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-16T09:44:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.