Cisco heeft massa-ontslag in petto

Dit artikel delen:
Ontslag afscheid opstappen

Netwerkconcern Cisco Systems zet het mes in zijn organisatie. Het Amerikaanse bedrijf wil een ontslagronde doorvoeren die naar schatting tussen de negenduizend en veertienduizend mensen hun baan kost. Dit beweert het Amerikaanse vakblad CRN. Het bedrijf wil zich veranderen van een hardware-gebaseerde naar een software- georiënteerde onderneming en denkt daarvoor een andere mix aan werknemers nodig te hebben.

Volgens vakblad CRN gaat het om een sanering die gevolgen heeft voor bijna 20 procent van het personeelsbestand. Bij Cisco werken ruim 73.000 mensen. Het zou gaan om de grootste ontslagronde in het 32-jarig bestaan. Het bedrijf wil niet reageren op het nieuws dat verschillende media melden. Cisco presenteert later vandaag de vierde kwartaalcijfers en de jaarcijfers van het afgelopen gebroken boekjaar.

Vakblad CRN stelt dat het Californische netwerkbedrijf de ontslagronde binnen enkele weken aankondigt. Veel oudere werknemers hebben al een voorstel gekregen om vervroegd met pensioen te gaan.

Door de opkomst van software-defined networking (sdn), waardoor gebruikers minder afhankelijk worden van netwerkhardware, staat Cisco onder druk om hier op te reageren met een eigen aanbod. Daarnaast investeert het bedrijf veel in cloud- en software-gebaseerde videodiensten, internet of things (IoT) en it-beveiliging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-17T09:43:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.