‘Software-update leidt tot inkt-rel HP’

cartridges

De printers van HP accepteren geen cartridges meer van andere leveranciers. Dit komt door een automatisch uitgevoerde software-update. Dat meldt de NOS.

De NOS ontving via sociale media diverse klachten van consumenten dat zij problemen hebben met hun HP-printers. Deze zouden van de ene op de andere dag geen cartridges van derden meer accepteren. De printer geeft namelijk aan dat er een technische storing is.

NOS heeft contact opgenomen met HP, maar die wil niet reageren. Wel is gesproken met een helpdeskmedewerker. Die laat weten dat HP op dinsdag 13 september een automatische update heeft uitgevoerd, waarbij iets ‘gruwelijk mis’ is gegaan. De update moest enkel kleine foutjes verhelpen. Het weigeren van de huismerk-cartridges is nooit de bedoeling geweest. HP gaat dit probleem volgens de helpdeskmedewerker alsnog oplossen.

Kort geding

Het gebruik van cartridges van derden is bij printerleveranciers als HP een doorn in het oog. HP spande in 2015 al een kort geding aan tegen printerwebshop 123inkt. Het stelde dat de chip op de huismerkcartridges van 123inkt inbreuk zou maken op een octrooi van HP en eiste een verbod op de verkoop van deze cartridges. 123inkt meent echter dat het patent op de chip ten onrechte door het Europees Octrooibureau is verleend. De rechtbank is het daarmee eens.

Samsung printtak

HPInc. nam eerder deze week printtak van Samsung over. HPInc. betaalt voor deze divisie 1,05 miljard dollar. Dat is omgerekend 936 miljoen euro. De Zuid-Koreaanse printerleverancier heeft in het verleden wel een rechtszaak tegen 123inkt gewonnen. Toen stelde de rechter wel octrooischending vast en moest de verkoop van bepaalde cartridges gestopt worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-16T10:51:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.