Juniper-ceo Rahim: Digitale cohesie is de toekomst

‘Open the disruptive decade’. Dat is het thema van de zojuist gestarte mediadag van de Amerikaanse ict-leverancier Juniper Networks. In Londen verzamelen eenentwintig Europese journalisten zich om kennis te maken met de visie en toekomstplannen van ceo Rami Rahim. In deze visie staat digitale cohesie centraal.

‘Innovatie heeft geen eindbestemming. Het gaat om de reis. Juniper Networks kan een nieuwe spannende wereld mee vormgeven. Er is een nieuw tijdperk aangebroken waarbij technologieën nieuwe businessmodellen veroorzaken. Vijf mensen met een distruptive idee kunnen een bestaande business helemaal omgooien. Toegang tot technologie is hierbij het belangrijkste woord. Bijna iedereen heeft toegang tot internet en de cloud biedt hierbij ongekende mogelijkheden’, aldus Rahim.

Digitale cohesie

Een toekomst waarbij applicaties zichzelf samenstellen en onderling verbonden worden om vanuit één megaprovider services te bieden die onze levens verbeteren, dat is volgens Rahim de toekomst.   'Applicaties zullen niet langer aangestuurd worden, maar holistisch zijn en samen een megaservice verzorgen die automatisch, dus zonder aansturing, ons leven makkelijker maakt. Applicaties zullen zelflerend, adaptief zijn. De toekomst is deze megaserviceprovider. Deze zal informatie halen uit verschillende apps en op basis hiervan suggesties geven, bijvoorbeeld wat het diner ’s avonds zal zijn. Deze megaservice is ‘friction free’; alles gebeurt automatisch. Elke individuele (app)service is al beschikbaar, nu is het tijd voor de megaserviceprovider’, stelt de Juniper Networks-ceo.

‘Een gezamenlijke taal, regelgeving, privacy protectie is nodig en de communicatie tussen verschillende apps zal vlot moeten verlopen om digitale cohesie te creëren. Computing, storage en het belang van het netwerk mag niet als vanzelfsprekend gezien worden, deze drie zijn de uitgangspunten om digitale cohesie vorm te geven. Er zijn nog veel barrières. Aan datacenters moeten hogere eisen gesteld worden, we hebben hyperscale datacenters nodig’, meent Rahim.

Voldoen aan voorwaarden

Voor digitale cohesie moet volgens de ceo aan vier voorwaarden worden voldaan. ‘Allereerst moeten datacenters meer capaciteit krijgen en netwerken meer aankunnen, de zogenaamde ‘performance scale out’. Daarnaast is er een economie nodig die gebaseerd is op automatische processen om zo meer capaciteit te creëren. Verder zijn er open netwerken nodig die onderling samenwerken, het zogenaamde ‘interoperability’. Deze netwerklagen moeten open zijn. Als laatste is vertrouwen nodig met een nieuwe securityarchitectuur.'

'Enkele fundamentele zaken zijn hiervoor nodig: elk netwerkelement moet onderdeel zijn van dezelfde security-oplossing. Niet slechts wat firewalls; elk element moet veilig zijn. Ook is het belangrijk om onbekende virussen bekend te maken. Als je weet wat het gevaar binnen een netwerk is, maakt geautomatiseerde security duidelijk aan het gehele netwerk wat er aan de hand is en kan het zelfs een waarschuwing geven aan andere netwerken. Ik ben erg enthousiast over deze toekomst en we hopen als Juniper een belangrijke rol hierin te spelen om digitale cohesie te realiseren’, aldus de ceo. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-29T11:38:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.