Ericsson helpt Telenet bij netwerkvernieuwing

Dit artikel delen:
deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Telenet moderniseert zijn netwerk. Dat doet het onder meer in samenwerking met ZTE, de voormalige Chinese partner van Base. Ook het Zweedse Ericsson zal Telenet hierin bijstaan. Daarvoor is een overeenkomst van vijf jaar afgesloten.

Door de overname van Base eerder dit jaar, kreeg Telenet er een eigen mobiel netwerk bij. Voordien was het bedrijf enkel als virtuele operator actief op het netwerk van Orange. Daar komt echter binnenkort verandering in.

Telenet zal zijn klanten geleidelijk migreren naar zijn kersverse eigen netwerk, van zodra het dat netwerk voldoende heeft uitgebreid in bereik en capaciteit. De provider gaf eerder al te kennen dat het daarvoor minstens duizend nieuwe zendmasten zal bouwen en de bestaande drieduizend masten gaat vernieuwen. Die modernisering is recent gestart in samenwerking met ZTE, de voormalige Chinese partner van Base.

Ook het Zweedse Ericsson zal Telenet bijstaan in de netwerkvernieuwing. Enerzijds zal Ericsson Telenet ondersteunen bij de bouw van de nieuwe masten en de uitbouw van de verdere netwerk-capaciteit. Anderzijds neemt Ericsson ook vanaf maart 2017 het volledige beheer van het netwerk op zich. 

Met een investering van 250 miljoen euro om de capaciteit van zijn netwerk te verbeteren en de expertise van Ericsson aan boord, hoopt Telenet zijn ambitie waar te kunnen maken om een nieuwe maatstaf te zetten voor mobiele diensten op de Belgische markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-07T09:54:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.