Broadcom neemt Brocade over voor 5,5 miljard

Ruckus Wireless opnieuw in de etalage

De Amerikaanse chipmaker Broadcom neemt netwerkleverancier Brocade over voor 5,9 miljard dollar. Volgens Broadcom vormen met name de ‘storage area network’ (san)-activiteiten een belangrijke aanvulling op het portfolio. Voor de IP-networking-tak van Brocade wordt een koper gezocht. Hieronder valt ook het net door Brocade aangekochte Ruckus Wireless.

Van het overnamebedrag wordt 5,5 miljard dollar in contanten betaald en is vierhonderd miljoen dollar bedoeld voor het overnemen van nettoschulden overneemt van Brocade. Met de overname wil Broadcom zijn positie in de communicatie- en netwerkmarkt versterken.

Broadcom levert chips voor netwerkapparatuur en mobiele telefoons, zoals de iPhone van Apple. Het bedrijf werd in 2015 overgenomen door Avago voor 37 miljard dollar, maar bleef bestaan onder dezelfde naam.

Volgens de directie van Brocade lag een verkoop van het bedrijf niet in de lijn der verwachtingen, maar kwam Broadcom met een ‘offer you can’t refuse’. Dat is sneu voor Ruckus Wireless, dat door Brocade afgelopen voorjaar nog werd gekocht voor uiteindelijk 1,2 miljard dollar. Ruckus zal na ruim een half jaar namelijk weer in de etalage komen te staan omdat Broadcom ‘ip-networking’ niet als kernactiviteit beschouwt. Ruckus is een wereldwijde leverancier van draadloze oplossingen voor de markt van mobiele internetinfrastructuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-02T23:10:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.